Тва море е клоаката на света

ДИАНА КОЛЕНЦОВА

ПОМОГНИ МИ ДА ТЕ ВОЗВИСЯ

– Тва море е клоаката на света.
Той отдавна е свалил доволно гангстерския суичър от себе си е покрил с него крехките загорели рамене на момичето си. Без нужда и без някой да го е молил. Това се случва в оная част на денонощието, в която времето само не е наясно със себе си и нощта се изнизва пълзешком, смачкана и изстискана, без още да е ден. Пясъкът е загубил напълно естествения си вид и в него се четат следите на танцуващи, скачащи, лазещи хора и други. Оня вид хора, които в един момент от нощта заприличват повече на животни.
И ако мацката на Васил е стопроцентова лисичка на 21-вия век, то самият той в историята се явява някакъв застрашен вид.
– Тва море е клоаката на света – казва Васко, докато лисичката невъзмутимо отмива с морска вода собствената му сперма от гладкото си хлътнало коремче.
– Е що бе… – тя вече просто плиска с вода тялото си, безцелно, очите й са хладни и стъклени като на порцеланова кукла, каквато е (но и точно толкова врязващи се в съзнанието). Гласът й е дрезгав и драскащ (дължи се на миналата нощ), като че в гърлото й е заседнала отчаяна катерица, която се дави в токсичния басейн от безконечни пошлости и празности и драска за път навън. В него се чете най-дълбоката незаинтересованост, която човешкият глас може да възпроизведе.
– Знаеш ли какви неща има в него…
Тук Васко въздиша. Наум разбърква спермата си с всичкия боклук на морето. Тя се вижда, усеща се, свети в него. Тя е точно толкова значима и оставяща следа за морето, както глупостта на едно от милионите паразитиращи на бедната обла Земя момичета го ядосва и го задушава. Той е срещал безброй много такива слепи клетнички, незаинтересовани, никъде неотиващи, парти животни, тъпи животни и винаги си е изкарвал добре с тях/на техен гръб. Но тази слепота винаги го е тровела ужасно. Бъркала му е в черния дроб. Той иска да излекува това момиче, да й помогне, просвети, ВОЗВИСИ. Да отлепи някак тия блеещи мокро в черното нищо по кукленски празни очи. А как ще ги затваря тя тия очи, ако той просто изреже с бръснач тънката кожа на клепачите им….
Брилятната мисъл просветва за кратко и бързо бива наблъскана в газовата камера при другите подобни революционни идеи. Тия идеи го спохождат често напоследък и на него започва да му става ясно как се става психопат-убиец. Но все пак продължава да стопява с поглед мръсната й кожа с полепнала по нея чужда пот и прах. Тя се разтича със съсък и мирис на изгорели грехове и разкрива под себе си прелестната гледка на розовеещото сурово месо, неопетнено, чисто, недокоснато, божествено. Всичката необяснима магичност на голото месо, на червената кръв, на голия скалп – без лепкавите следи на лукави шарещи очи и ръце.
Васко надвива и тия свои халюцинации, но не усеща, че още разтваря по-широко ноздрите си, за да попива по-навътре упойващата смрад на прераждане, образуващият се зародиш на неговата чистка (може би потоп. Геноцид е мръсна дума.)
Мацето обаче усеща как нещо не е наред. Вятърът усеща как нещо не е наред и започва да разпилява коси и торбички наоколо по-театрално от обикновено. Морето изхвърля по-различна пяна по брега, пяната докосва босите й крака не така гальовно като преди и й става все по-студено. В очите на Васил нещо не е наред – те вече не олицетворяват самата добродушна глупост, не са зареяни и изцъклени, глупави, добри, немислещи, надрусани, както е свикнала да ги вижда. Зад стените им прозират нажежено до червено желязо, реки от лава, адски огньове, болка и разочарование. В ръката му нещо не е наред, но то е вече предвидено и осъзнато. Лисичката вече не е ловец, а празноглава кокошка-жертва, която е осъзнала съдбата си като нещо съвсем естествено, правилно, логично, непроменимо. Силите в тялото му се управляват от хиляди малки дяволи, които карат ръката му да пулсира и да насочва късия джобен нож все по-към гърлото й. В очите й се чете истински ужас, но той е безпомощен ужас, кокоши ужас. Дяволите се заиграват с нейния ужас, но той не е забавен, той е глупав ужас, ужас на глупак, глупак от който се срамуват и този глупак трябва да се развие сам или да умре като глупак. Едно-единствено рязко движение на ръката му отвежда ножа до дръжката в пясъка.
След това Васил е изправен пред изпитото й голо тяло, наметнато само с неговия суичър, високо над нея, и за последен се взира в очите на празнотата, обречени никога да не забравят и никога да не запомнят. Очите дори не го гледат въпросително, нито виновно. Очите са прозорец на нейното вътре и в тях личи осъзнатата грешка. Очите го гледат примирено.
Момчето не казва на момичето нищо от тези неща, но зад отдалечаващия се негов гръб Слепите очи за първи път виждат светлина.

13 коментара to “Тва море е клоаката на света”

  1. kuklowoda Says:

    Още един текст от фестивала на лошия вкус 🙂
    изпълнявам и молбата на светльо коев, нашият режисьор, да пусна тази снимка в блога, увековечаваща лабораторните ни творчески усилия 😀
    авторката е по средата

  2. aragons Says:

    желанията се збъдват !!!! какво да правя!?!? да си пожелавам ли още ?
    :)))))))))))

  3. kuklowoda Says:

    дерзай :))))

  4. hoffman Says:

    и да се Сбъдват, какво от това?
    забава голяма бил е фестивала, дявол го взел.

  5. режисьор Says:

    малко от малко кинце от колегата ше скиваме ли

  6. kuklowoda Says:

    хофман – да беше брутално
    реймънд – виж по-горе

  7. kuklowoda Says:

    занков обеща, че в най-скоро време ще качи в блога си двучасов репортаж от фест-а в няколко части

  8. казва се Помогни ми да те возвися държа да кажа
    и снимката е гадна, но на нея присъства нашата порно гордост, така че ура за нея

  9. kuklowoda Says:

    WTF lol

  10. светльо е нашата порно гордост очевидно

  11. kuklowoda Says:

    аз затва, че съм написал как ти се казва текста,
    кой е вашта порно гордост е ясно 😀

  12. dete Says:

    невинните!

  13. […] Колчева, Ditta Black, Румяна Райкова, Дете Кафка, Иво Цанов, Диана Коленцова, Лъчезар Лозанов, Калина Миланова, Данаил Досев, […]

Вашият коментар