ЗА КАТАРИНА БЛУМ И ДРУГИ ГЛУПОСТИ

По ирония на съдбата тези дни гледах Изгубената чест на Катарина Блум (http://www.imdb.com/title/tt0073858/), а вчера попаднах на „текст“ (http://www.monitor.bg/article?sid=&aid=171341&cid=1&eid=1484) във „вестник“ Монитор, който ме провокира честно казано и да започна настоящия блог. Във въпросното жълто издание се бяха сетили за скромната ми персона, която за съжаление бе употребена преди няколко години да вдига продажбите на този и подобни нему парцали(за съжаление с помощта на органите на реда.) Мислех, че са ме оставили на мира и обобщеният образ на Цайтунг от филма на Шльондорф- фон Трота ме е употребил достатъчно и ме е изхвърлил от употреба. Но – не, явно пак на някой журналист му е подсказано, че може да изкара 30-40 лева с абсурдни лъжи и отвратителни неистини. Затова някак си ми писна, като пусна името си в Google да попадам на текстове, в които единственото вярно нещо е изписването на въпросното име. С тези редове не желая да се боря за „изгубената си чест“, а просто да обрисувам перверзната симбиоза между служби и жълти журналисти, вдигащи взаимно рейтинга си пред съвременната bg чалга-риалити аудитория.
Как лъже в текста си Теодора Тодорова?
Ето първото изречение – Идеите на известен български педофил, наричащ себе си boylover, отново могат да се прочетат свободно в интернет.
Мистерия лично за мен е как нещо, което уж е изтрито се открива в Google и то на същия адрес. Започвам за съжаление, като учител по литература пред домашна работа на бавно развиващ се двойкаджия – доброжелателно шокиран, но не от липсата на граматика, а директно – по смисъл (ако такъв в статията съществува изобщо, освен получаването на хонорар). И така – в първото изречение с много уговорки е вярна единствено (за добро или лошо) думата „известен“. Оттук започват лъжите – всеки, който ме познава отблизо ще се изсмее на това, че съм „педофил“. Отвратително и грозно твърдение, набъбващо през годините, като мръсна, предъвквана дъвка от слюнката на воняща уста. „Наричащ себе си boylover“ – никога по никакъв повод не съм се наричал така, единствено съм изследвал явлението boylove, тема за която готвех дисертация и с която защитих с отличен 6 дипломна работа по етика във Философския факултет на Софийския университет. Смея да твърдя, че съм обговорил явлението обективно и безпристрастно, с научна дистанция, което съм експонирал в труда си (не вярвам журналисти и ченгета да са го чели впрочем) и, ако бях пропагандирал в него “ идеите на boylove“ просто вместо да ми пишат отлична оценка просто щяха да ме изхвърлят от университета. Или СУ „св. Климент Охридски“ всъщност е тайна педофилска организация по логиката на „Монитор“? „Отново могат да се прочетат свободно“. Тук слагам акцент на най-очевадната неистина – „отново“. Във вестника е сложен линк към дипломната ми работа, публикувана на литературен сайт много време преди ареста ми през 2005 година. НСБОП тогава задължи hit.bg да изтрие целия сайт на литературната група „Рамбо 13“, който смея да твърдя беше може би най-автентичният и изпълнен с живот проект от подобно естество в bg мрежата (факт изтъкнат и от Едвин Сугарев в „Литературен вестник“) – истината, е че нито аз съм пускал дипломната си работа в интернет, за да мога после да я кача „отново“, нито имам техническата възможност за това. Явно някой в НСБОП навремето не си е свършил работата и сега се оказва, че едва ли не „отново пропагандирам идеите си“ – лъжа противоречаща на най-елементарната логика. Повече от странно е, че не друг а култовият борец с arena bg. – Явор Колев, който би следвало да е най в час на тази тема приглася „експертно“ на „Монитор“ –
„Пропагандата на такива идеи е опасна. В крайна сметка, за да го правят отново, явно правосъдието им се е разминало“, коментира началникът на отдел „Компютърни престъпления“ в Дирекция „Противодействие на организираната и тежката престъпност“ на Генерална дирекция „Криминална полиция“ Явор Колев.“ Кой и какво „прави отново“ изобщо не е ясно, но важното е PR-ът да тече. Вярно е едно – това, че съм „бойлъвър“ от текста на дипломната ми работа, следва точно толкова, колкото от текста на някой биолог изследващ пингвините следва, че самият той е пингвин.
И идва черешката в тортата от лайна на „Монитор“, която просто ме хвърли в музиката През 2005 г. Прасков беше заловен с 200 порнокасети с хомосексуални извращения с малки момчета в тайни квартири в столицата.“ Въпросната „журналистка“ трябва да ми благодари, че по принцип не си падам по жанра да съдя, който и да е – и в юридически и в екзистенциален смисъл. За подобна нагла лъжа тази дама в цивилизования свят дълги години би изхранвала семейството ми. Истината е, че не знам как се снима почти с фотоапарат, та камо ли с видеокамера, та камо ли пък да снимам порно. Враг съм на всяка порнография – независимо дали е „детска“ или „пълнолетна“. Считам, че тя опошлява телесният израз на любовта между двама души, експонирайки секса, като нещо самодостатъчно и извадено от контекста му. Порнографията е манихейство за самозодоволяващи се слаби хора и изгоден бизнес за тези, които всъщност подеха кампанията срещу изследванията ми преди няколко години – порнографските сайтове в България. Повтарям – за мен всяко порно е еднакво отвратително и не мога да приема да ми четат морал жълти парцали, които не биха имали нищо против да тръснат на страниците си някоя гола мацка, за да се смилат инфантилните им дебилизми, наричани текстове, по-добре. Откъде идват тези „200 касети“? НСБОП иззе през 2005 година от дома ми, голямо количество видеокасети и дискове с музика и (игрални) филми. После ми ги върнаха, заедно с конфискувания компютър ЗАЩОТО НЕ СЪДЪРЖАТ ПОРНОГРАФСКО СЪДЪРЖАНИЕ. И разбира се обвинението срещу мен отпадна. По логиката на „Монитор“,
детска порнография заснемана в тайни софийски квартири са филмите на Тарковски, Бергман, Озон, Абел Ферара – това откриха ченгетата тогава на видеокасетите. Разбира се това никой не го казва, защото не е изгодно за взаимния жълто-ченгеджийски PR! Просто оставям настрана пошлостта за тайни квартири връщаща ме във времената, когато есери са мятали бомби по руски аристократи – аз през живота си явна квартира, като хората съм нямал, а те – тайни. Смях в залата. И най-накрая още един абсурд от статията на Теди Тодорова – „Тогава НСБОП установи, че групата начело с Прасков е действала от 2003 г. и е успяла да установи контакти с педофили в Испания.“ Каква група, може би Прасков е свирил в рок-група или нещо от сорта? И каква Испания – едва ли бих тръгнал да правя българо-испански интернационал. Откъде дойде тая Испания, това е абсурдно все едно да ми кажат, че имам братовчедка- марсиянка. Това ми напомни, че докато бях в ареста ми цитираха статия за мен, че като малък съм се обличал в женски дрехи и съм много щастлив, че имам дъщеря. Истината е, че травестията ми е ментално чужда, а имам син и също съм си щастлив. Та толкова – три години по късно PR-хранилката на жълто-ченгеджийската преса отново търси своята поредна Катарина Блум. Знаем как се решава проблемът в книгата на Бьол, но „журналисти“ спете спокойно, просто ако може ме оставете на мира с глупостите си и откриите по-достойни начини за препитание. Единственото неизвестно за мен е как може по толкова побългарен, провинциален начин да се копират образците на световната литературна класика. Следващата стъпка може би ще е някой побългарен вариант на червените бригади или на някой Шатов, следван по петите с чук в ръка от някой Верховенски с кълка от пиле в устата, увита във вестник Монитор.

За десерт завършвам с твърдението на Явор Колев – . „Полежал е около година а съучастника му го пуснаха след 72 часа. Ако беше в САЩ, щеше да лежи 25 години“, добави Колев. Да господин Колев, а ако се бях родил по времето на Сталин сигурно нямаше сега задочно да си говорим. Ех да ви имам мечтите и въображението. И какво означава това „лежал“- бил съм общо три месеца в арестите (ето „впечатленията ми“ от тези култови места, нещо средно между big brother с наркотици и представата за ада на св.Исаак Сирин- http://liternet.bg/publish/vpraskov/arest.htm) и още 9 месеца под домашен арест (защото за малко не хванах рак на тестисите от чудесните арестантски условия). Не съм осъждан – напротив, делото ми, дори за известно време беше прекратено. Първо в България има съдебна система и ако мечтата на някой е да станем щат Охайо (където хората просто са абонирани за затвора), например, където пешеходците ги проверяват колко са пили все едно са шофьори и всеки може да нахлуе у вас, ако има оплакване за силна музика и да ви конфискува месарските ножове, защото са хладно оръжие и пак да духате в уреда колко сте пили – ок, но да не ме вкарва във филмите си. Безобразно скучни са и даже престъпно-вредни. Вярвайте ми, според вестник Монитор, дори, съм кинокритик.

P.S.
Току що попаднах на още една доза помия в стил Монитор – http://www.monitor.bg/main/article?sid=&aid=171393&cid=50&eid=1484
там същата одиозна дама (между другото правят ли им психо-тестове или става дума за закоравял цинизъм и/или интелектуална недостатъчност) твърди, че съм снимал 600 часа детско порно (sic! sic!) – горката – изкарва ме по-продуктивен от Фасбиндер, заснемал по няколко филма на година. Аз, ако толкова хетеро-секс през живота си бях изгледал щях да съм за лудницата, госпожо, камо ли, ако бях режисирал… Изглежда времето на турбо жълтата журналистика се завръща с пълна сила или никога не е отминавало, каква е истината г-жо Тодорова?


3 коментара за “ЗА КАТАРИНА БЛУМ И ДРУГИ ГЛУПОСТИ”

 1. dobromir Says:

  Монитор/Телеграф са стожерът на жълтата преса, минаващи за „ежедневници“. Толкова много мъка има в тези вестници, че те я излъчват и дори само като минаваш покрай сергиите и я усещаш. Остави ги – и на тях ще им дойде времето.

  Като цяло журналисти= shit. За полицаите съм пристрастен 😉

 2. васил прасков Says:

  Както беше казал по един друг повод Шаброл – „и полицаите се влюбват“ 🙂
  Разбира се, че нямам нищо против полицаите, като хора, само срещу неща на които съм бил личен свидетел – да се изтръгват с бой самопризнания, да се причинява психически и физически тормоз над арестувани, да се дават неща от кухнята на жълти журналисти, извадени от контекст и манипулативно избираемо, за да си правят взаимно свирки. Най-отвратително е да пребиваш хора, които не могат да се защитят, защото посегнат ли ти – може и да те утрепят после при „самозащита“.
  Изобщо полицаите са като всички останали хора.
  Иначе как си, надявам се че си добре, не сме се чували от години, с интерес ще следя блога ти!

 3. ilian Says:

  Izliza 4e vsi4ki sa igra4ka v ruchete na presata. Taka izliza – normalen chovek dori ne bi uspial da izsmu4e ot prustite si vsi4kata pomia – no te niakak si uspiavat. A niakoi hora zagubiha mnogo – zagubiha hora zahubiha mnogo

  smelost

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: