Да яздиш тигъра – секс, фашизъм и рокендрол

 

Влиянието на идиотизма с марка Евола

julius-evola

Юлиус Евола

1898-1974

e

1. Дългогодишен приятел на Мирча Елиаде.

2. Едуард Лимонов го нарежда сред свойте кумири, заедно със Сталин, Бакунин и Мишима. Освен това е мощен идеен вдъхновител на руските националисти миксиращи смело, да кажем, Троцки с Хитлер и Пиночет с Чапаев.

ruska-fenka

3. Неофашизмът на XX век без него е немислим (Джорджо Алмиранте – нещо като италианския Льо Пен го нарича – „нашият Маркузе, само че по-добър“.

4. Бруталните френски скинари Troisième Voie се кълнат в него.

Избрани глави от негови съчинения на български (От Войната е нашата майка до Бунт против съвременния свят) може да прочетете ето тук- 

http://www.voininatangra.org/modules/xfsection/index.php?category=14&orderby=weight

Рокендролът

Героят на следващият разказ е, вероятно, най-влиятелният предшественик на нашия идиотизъм, който ако не за друго, уважавам за едно единствено нещо – че за добро или лошо вдъхновява симпатичния неконформизъм и понякога тоталната политическа некоректност на групите от сцената, която харесвам (neo/apocaliptycal/dark folk-ebm-gothic-industrial-martial-ambient).

 

 

Фашизмът

След Първата световна война, в която се бие като офицер Евола се зарибява по авангарда и футуризма на Маринети. Скоро, обаче го зарязва и се превръща в най-известния италиански дадаист (поет и художник). На върха на своята слава, в качеството си на многообещаващ арт-гуру, Юлиус заебава искуството, като заявява, че то се е комерсиализирало, дори в най-радикалните си форми или още по-лошо – затънало в досаден академизъм и започва да търси нещо по-твърдо, да задоволи жадната си за ласките на истинското битие, душа.

d0bfd0b0d180d184d18ed0bcd18ad182

Евола утолява въпросната жажда друсайки се с радиационни дози тибетски ламаизъм и тантра йога, което резултира в набирането на съмишленици, които да „влеят душа“ на фашисткия режим на Мусолини, посредством микса древноримско езичество & източна мистика. Ю.Е. възлага много надежди на фашистите да възродят езичеството, само че въпросните политкомисари, въобще не ги ебе да гадаят по животински вътрешности, а напротив – договарят се с папата, да не си мътят много-много водата взаимно. Евола е съкрушен, защото вместо християни да се хвърлят на лъвовете, Мусолини начева нежен флирт с католицизма. 

d0b3d0bed0bb

Нашият протагонист започва да издава собствено списание и, съответно, да плюе Дучето и неговото управление, че са демагози,политически коректни официози, саксии и франзели и не ебават хич просперитета на Великата консервативна революция. Режимът отговаря в стил късния Путин и радикалните фашисти, около гуруто на древноримския хиндуизъм са изкарани публично какви ли не, а после изданието им е спряно. Евола, защото не иска някоя вечер да го намерят във входа му с разпран задник и кило олово в корема се кротва стратегически, като почва да води културна страница във фашисткия еквивалент на Отечествен фронт. Мусолини оценява своя задочен идеолог едва в началото на 40-те, защото започва да вижда в негово лице научно, идеологически и мистично обоснован отговор на нацистките расови теории. Дучето иска да отгледа свой собствен расизъм, който да се връзва с парадигмата за примата на древните римляни над атакуващите ги като хлебарки варвари. 

d0b3d183d0b1d0b5d180d0bdd0b0d182d0bed180d18ad182

На Евола, както винаги му става скучно, когато нещата не са достатъчно хард и подава молба да се бие не къде да е, а срещу руснаците на Източния фронт, което естествено не се случва по бюрократични причини. Когато мафията и американците свалят Мусолини, нашият човек емигрира в нацистка Германия, където постъпва на работа в СС, което тогава функционира на принципа на БАН – организира различни изследователски и научни институти и се грижи за духовната просвета. Именно в един такъв институт Евола започва да изследва масонството. СС бил крайъгълен камък в концепцията на десния утопист – в негово лице той виждал осъществена концепцията си за елитарно управление на държавата. НСДАП била, като всяка партия – хора събрани от кол и въже да духат на Хитлер, но СС, за него, е като Тевтонския орден (мечтата на Химлер), където честта и лоялността, базирани на чистотата на кръвта и расата са над всичко.  За Евола СС реципира идеините си корени от йезуитите и налага общочовешки, пионерски ценности, като дисциплинираност, жертвоготовност,алтруизъм и т.н.

ss-fashion

Ю.Е. имал идиотския навик да изпитва съдбата си и се движил свободно размишлявайки за смисъла на живота под съветските бомби, докато другите се криели, като мишки по бомбоубежищата. По време на редовната си разходка, осколка го удря в гръбначният стълб и съответно той остава парализиран за цял живот от кръста надолу. След падането на нацизма, фашизма и японския милитаризъм на Евола не му остава нищо друго освен да плюе по демокрацията и да консумира култовия си статус на субкултурна звезда. През 1951-ва дори му спретват процес, по обвинение, че се опитва да съживи италианския фашизъм, но протагонистът на идиотизма показва среден пръст на съда, казвайки, че по време на Дучето е бил дисидент и никога не е членувал в партията му и как, моля ви се, ще иска да възстанови нещо, на което не е бил член. Съдиите в общи линии нямат избор да не се вържат на тази мощна тесла, защото за съпричастност към СС би го отнесъл много повече 🙂 Евола умира през 1974 в Рим, трупът му е кремиран от верните фенове, а прахта му за по-мистично е поставена в специално направена дупка в алпийски ледник, вероятно за да бъде почитана от елфите, друидите, хипербореите и всички останали антагонисти на бунта на масите.

d0bed180d0bbd0b0d0bdd0b4d0bed0b2d186d0b8

Сексът

Философията на секса на Юлиус Евола е експонирана в двата му фундаментални труда – „The Yoga of Power: Tantra, Shakti, and the Secret Way“ и Eros and the Mysteries of Love: The Metaphysics of Sex. За него сексуалното е мощна магическа сила, чрез която оргиастичното начало в човека, транцендира личността от нивото на телесните движения в това на божественото. С две думи – когато правиш групов секс с нацисти това е свещенодействие, когато го правиш само с един, това вече е плътска похот, а ако е либерал или социалист и проява на много лош вкус.

d0bed180d0b3d0b8d18f

Тьй като за оргии с чисти арийци често пъти липсва наличен антропологичен материал, то Евола препоръчва въздържание в името на висшата идея, а ако много те е напънало, поне да изпитваш с помощта на Тантра оргазми без еякуляция, защото в противен случай енергията ти отива на вятъра. За Ю.С. е крайна обида подобни сексуални констипации да се обвързват със сексофобията и традиционния буржоазен морал на полов свян, така че според него все пак една къртеща мивки оргия отсекъде си е за предпочитане. Евола обаче е реалист и в крайна сметка редуцира своите изисквания спрямо човечеството в нуждата от спазване на приницпа за вярност само на един партньор, а гейовете и травеститите попържа, като типичен белег на упадък, както в древността, така и в наши дни, щом е налице кичът на демокрацията и нейните нездрави практики.

d182d180d0b0d0b2d0b8d1811

Интересното в случая е, че самият той не е имал нито жена, нито деца и явно го е карал или на чекии или на оргии, а най-вероятно на оргии от чекии, ако това, разбира се му е било възможно, след като шрапнел му е влязъл в задника. Но фактът си е факт – за Евола педалите заслужават само смърт, като гадни дегенерати, както е било в древните арийски държави, а за съвременната порнография да не говорим – тя не си заслужава дори чекиите. Евола, въпреки че работи за СС и го превъзнася, като добродетелен монашески орден и чат-пат прави шпакли на Мусолини, все пак, особено след войната се разграничава от фашизма и нацизма, като пее колко го кефи, традиционализмът и аристократизмът в езическия им вариант – силна държава, управлявана от елита, който е хомофобен, вярва в честа и достойнството и от време на време може да си спретне по някоя и друга оргия за жречески цели.

d181d18ad0b1d180d0b0d0bdd0b8d0b5-d0bdd0b0-d0bfd0bfd0be

9 Коментари to “Да яздиш тигъра – секс, фашизъм и рокендрол”

 1. zvjara Says:

  Ми как да прай оргии със строшен гръбнак? Тва е малко като нашта работа – лъскавината на бастуна е като лака по цигулките на Страдивариус – колкото повече пластове, толко повече шанс да свирне наоколо некой Паганини. И свирката си иска инструментариум. Особено ако е официална и демократическа…

 2. kuklovoda Says:

  е ама евнусите като са били кастрирани мислиш, че не са се кефели като ги ебат ли 😀

 3. обикновено
  на 20 април 1000 и еди коя си година
  температурата е 20 градуса и аз си играя на голчета с някага при блока
  и това е твурде важно но сега не е така
  което също ще е важно мисля си
  все пак по тениска при плюс 11 които са плюс 11 според прогнозите…а елжбет няма кой да я смени
  защото бившата показваше гащички с зрънце кафе нарочно
  ами сега отиваме във глухата провинция с първия влак на света макар и свежо боядисан…ами аврора-
  ами какво ще пазаруваме а каравелата на нелсон пак потъна ами мери флауър и…флагманът-
  ах ара бее лааааа
  и първият пилот на доктора
  ех тлъстий валън тайн
  все пак
  на 20 ти да не бъде 20 –

 4. kuklovoda Says:

  Нашият човек е стигнал далеч с тигъра…

 5. Защо този сайт не разполагат с други езици подкрепа?

 6. kuklowoda Says:

  що е само на български ли?
  ами отворени сме към всякакви предложения 😉
  но май едва и на български го поддържаме :)))))

 7. zanov Says:

  за турски забрави – приятелче

 8. kuklowoda Says:

  еееееее
  що бе рамбо на турски е култ – ще сложим и mp-3-ки на шентов lol

 9. Продажа картин, картины современных художников, продажа картин в интернете, продать картину, купить картину, продажа живописи и других произведений искусства – Луганская Арт Галерея…

  […]Да яздиш тигъра – секс, фашизъм и рокендрол « R.I.P. RAMBO 13[…]…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: