Bruital Orgasme

n298632225083_3846

„На 24-ти октомври арт пространството The Fridge, София ще бъде домакин на поредното събиране посветено на експерименталната музика от България и чужбина. Отново благодарение на a-m_e|k ще можем да станем свидетели на пърформанс посветен изцяло на неконвенционалната музика. Гости на събитието ще бъдат Bruital Orgasme (Белгия), а от българска страна ще се изявят Симеон Дотков и Arkhitektur Noir.

Проектът на Фил и Нат Кавалери, Bruital Orgasme, е тъжен и депресиращ атмосферичен нойз, пълен с feedback от тъга и кошмари. Любовта на двамата към винилът като носител, а и аналогивия звук като цяло води до създаването на вълни от топли и красиви, но едновременно с това мрачни и унищожителни стени и вълни от шум, в които може да се различи звука на пиано, глас, стара песен. Bruital Orgasme са свирили на фестивали в Германия, Чехия, Италия, Франция, Белгия, Холандия. Това е първото им турне в източна европа.
Очаква ни една специална вечер, така че забравете музиката, която познавате и отворете сетивата си за алтернативното.

Arkhitektur Noir е dark ambient проект на Г. Георгиев, активен от доста време и въпреки това, едва сега дебютиращ на живо, поради липсата на ясно изявена dark ambient сцена и публика в България. Музиката е обсебваща, дълбока и органична, очаква ни изненадващ сет и можем единствено да се надяваме, че ще чуем звуци от дебютния албум ‘Marble Corridor Endless’, който излиза за пръв път през 2006-та година от китайския лейбъл Z-Bugle Records, а преди броени дни беше преиздаден от италианците Inchiostrum Records.

Симеон Дотков е доста активна фигура в българския електронен ъндърграунд, известен с участието си в индъстриъл групата Animassacre, пауър нойз проектът Mantis Mating Call и набиращия все повече и повече популярност хард техно проект Mokushi. Освен към агресивните електронни жанрове, Симеон има афинитет и към саундтраковата и ембиънт музиката. На 24-ти, той ще представи дарк ембиънт сет базиран на албума си ‘Before Dusk’, който съвсем наскоро беше издаден в дигитален формат от българския нет лейбъл ОDP.“

http://dotkov.org/
http://www.myspace.com/bruitalorgasm
http://www.myspace.com/arkhitekturnoir

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: