Втори международен фестивал на лошия вкус

За тези, които се насраха от страх да се появят, лапаха лайфстайл курове или просто не успяха да дойдат, ето какво се случи на втория фест на лошия вкус, проведен вчера, в ателие Пластелин.

18, 30 – 18, 55 – сингапурският нойз и мартин луканов сринаха квартала. мария вирхов танцува боса на сцената и по цялата галерия. първи оплаквания от съседите от високата, във всеки един смисъл, музика.

18, 55 – 19, 15 – техническите проблеми започват, тайнството на лаптопите, кабелите, проекторите, мистиката на звука и образа, обуславят още нойз и публика, наливаща се, по тротоарите пред галерията. най-накрая техниката благоволява да тръгне и хората бурно се кефят на видео-инсталацията на Занков, в която компютър чете Вапцаров.

19,30 – 19,45-  премиера на филма WC Вапцаров на режисьора Светослав Коев – на фона на Лили Иванова, Рамбо 13 поставя тоалетна чиния в нозете на братята Христо и Евлоги Георгиеви, в чест на празника на Софийския университет, а студенти и случайни минувачи си мислят, че има скрита камера.

19, 45 – 20, 00 – Румяна Райкова с каска на главата чете стихове за 13-я конгрес на БКП и свои публикации в „Демокрация“, от зората на същата

20, 00 – 20, 15 – първият поет-травестит за вечерта – Anjelina чете авторска поезия и пее Бютифъл на Кристина Агилера. Въпреки, че е ограничено от микрофона, който виси като примка от тавана, чаровното същество, използва пилона, като творчески аргумент и визуализира духа на Моторни песни.

20, 15 – 20,30  Дита Блек, изоставила традиционния си имидж (розово-червена коса и прокъсан дарк чорапогащник) се появи в умопомрачително цяла черна официална рокля и размаза мозъка на присъстващите.

20, 30 – 20,45 – Техниката пак развява среден пръст и вместо премиерата на филма „Строители на съвременна България“ да бъде озвучена от химна и Шуми Марица, Стефан Стамболов си вее разцепената глава и отрязаните ръце по екрана на фона на традиционни сингапурски електро-напеви.

20, 45- 21, 00 – Диана Коленцова чете садо-мазохистична любовна история, публиката, с явно преобладаващ BDSM-уклон се чувства лично поздравена

21,00- 21,10 – премиера на филма WC System – от екрана тече кръв, йънг-лесбо създания си дълбаят гърба с ножче за бръснене.

21,10- 21,20 – Иво Цанов получава раздвоение на личността и започва да се нарича „групата Анарходжаз“. В подобно състояние на транс реве с дрезгав глас, разказ, тематизиращ оргазма на млад лафстайл герой, получен чрез семенна екстракция, извършена от проститутка.

21,20- 21,30 – става буквално страшно, Мария Вирхов шаманства на български и руски из галерията, според слуховете „се въргаляла по сцената“, но аз като играещ треньор, наблюдаващ терена от пейката, не видях, за съжаление, имаше ли дузпа. публиката е в шок, ужас и екстаз.

21,30-21,40 – дете кафка се раздава до край, чете някви бруталии, контрастиращи драстично с крехката й външност и най-накрая се изпикава, като мъж в кенефа на сцената.

21,40 – 21,50 – премиера на филма Слънчева Тракия. странен бизнес-любовен триъгълник между художник, bdsm-модел и мастурбиращ, с помощта на олио субект, се разгърна на фона на нихилистичния саунд на ORE

21,50- 22,00 – на сцената излиза Джена Дивайн – поет-травестит изпълняващ авторска поезия и лейди Га-га, а публиката разбра, защо въпросния субект е титулуван, като най-обещаващата млада надежда на въпросната гей-клубна сцена

22,00 – 22,10 – Anjelina се появява пак, за да представи поезията на холандския поет Алекс Ангелов, някои думи са й трудни, но се оправя както може и героично, там където не се справя с руския – превежда директно и артистично. следва изпълнение на хит на Агилера и за пръв път виждам подобно нещо – публиката започва да танцува с Анджела, превземайки сцената, включва се дори и Звяра, друсайки кючек по пилона.

22, 10- 22,20 – Николай Атанасов изкарва от народа шашнати, емоционални вопли чрез Шиш и още две стихотворения, чудесно визуализирани и изиграни.

22,20-22,30 – Васил Прасков и Лъчезар Лозанов четат съответно разкази и лирика за Сидеров, Мусолини и Митко Палаузов

22,30-22,40 – Данаил Досев побърква менажерията с психиделични дискурси

22,40 – 23,00 – идва КРАЯТ – по време на пърформанаса на Продан Марков „Пада нощта“, на репликата „И пада нощта“ спираме тока в квартала за десет минути. получава се много ефектно и изненадващо за публиката, решила да се прибира с метро и таксита. на тъмно – Пламен Стоилков-Уудмън пуска на лаптопа с батерия Сънчо, а Мария Вирхов крещи стихове.

23,00 токът идва, но става ясно, че от претърпяното вълнение техниката е дотук и за съжаление един филм на Занков остана за следващото ни четене, което ще бъде в Пловдив (датата се уточнява днес)

През цялото време Мария Вирхов не спря да танцува и шаманства из залата и публиката, кинорежисьорът Десислава Пътева нарече фестивала „четенето на кубинките“, заради милитари-садо-мазо имиджа на присъстващите, имаше много журналисти, камери и фотоапарати – даже експонираните снимки тук са на г-н Александър Милев, човек който не познавам, но са първите появили се в нет-а за фестивала. БНР ни включи на живо – след като отказахме категорично да даваме изявления за природонаселението, упоритата репортерка атакува корсетите и жартиерите на зрителите ни. противно на очакванията, журналистите от Новинар не бяха пребити.


23 коментара за “Втори международен фестивал на лошия вкус”

 1. kuklowoda Says:

  часовете указани в репортажа за фестивала са условни, а мястото на участниците – очевидно разместено, заради изобилието от пиене, стимуланти, тоалетна смрад и много лош вкус

 2. Пътева Says:

  „Нощта на кубинките“, Прасков! 🙂
  Все още се правя на сценарист, а не на режисьор…

 3. kuklowoda Says:

  не исках да цитирам точно, заради асоциациите с Нощта на дългите ножове 😉

 4. zanov Says:

  колеги, апелирам оттук нататък да забраним консумацията на алкохол и други вещества по време на изявите, така повече не може:)))

 5. kuklowoda Says:

  значи аз преброих лично трима друсани и няколко пияни на сцената, плюс двама и друсани, и пияни, а в публиката бяха плюс безкрайност, самият аз наблегнах на пиратски вкараното уиски, от старомодност и лош вкус :)))

 6. foxe Says:

  другия път шведска маса с друсан кебап и всичко ще е наред 😀

 7. zanov Says:

  другия път и ти да дойдеш 😀

 8. kuklowoda Says:

  фокси наеш колко беше диво 😛

 9. foxe Says:

  хахехех от лисиче месо не става хубав кебап..

 10. kuklowoda Says:

  така е – лисиците са консуматори 😀

 11. foxe Says:

  долни

 12. kuklowoda Says:

  пак амбиции 😀

 13. foxe Says:

  ще ти се 😀

 14. kuklowoda Says:

  lol 😀

 15. foxe Says:

  😀

 16. mixa Says:

  +69

  значи, ямбол – пак януари

 17. kuklowoda Says:

  охо супер
  като има по-точни параметри свиркай и да правим цирка 😀

 18. kuklowoda Says:

  или викаш като си дигнем гъза до пловдив, ще забравим да се върнем в софия :))

 19. след празниците, когато сте готови

  ем им

  уговорено е когато дойдте, разпъвате кабелите и танци

  и тоя път нема да бръсна бради :З

 20. kuklowoda Says:

  😀

 21. […] Втори международен фестивал на лошия вкус – София, 26… […]

 22. Й. Кьосев Says:

  маймуните са другата страна на монетата. „ир обожава ро“ – колко възхитително. КО-КО-КОлтура бабо

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: