Щеше да е хубаво вагините да имаха врата

Дете Кафка на 2МФЛВ, 26 ноември, пластелин

фестивалът на лошия вкус.2 е голяма работа. голяма, голяма, колко да е работа!
(прекалено набързо написан. а имаше добра основа иначе)

зайците.са.машини.за.любов

Заекът гризе клетката си, за да си точи зъбите. Когато си вкараш ръката в клетката му, той се свива и леко потреперва. Но това е илюзия. Мислиш си, че обича да хрупа марули и суха храна. Че е мек и пухкав. И ти става жал като го погалиш, а той се свие в единия край на клетката си. Съжаляваш го дори, че живее в клетка. Нищо че така усърдно се грижиш за него – винаги храна и вода, чистиш му стърготините, за да не вони. Но той още не е готов със заострянето на зъбите си. Все така усърдно ги стърже в метала. Свикнал си с този звук. Не те притеснява и нощем, докато спиш. Няма и да забележиш миниатюрните стружки желязо осеяли пода и дъното на клетката. И всяка сутрин се будиш, гледаш белия пухкав скокльо как гледа в една точка, докато мустаците му леко се помръдват. Опитваш да го погледнеш право в очите. Искаш да знаеш какво мисли, какво иска, дали е щастлив в клетката с размери 80/40см. Дали е по-щастлив, когато го пускаш да се разхожда из стаята всеки ден по един час? Дали е по-щастлив, когато ти гризе кутията на гирите, зелената опаковка от подарък и винаги сере зад шкафа? Дали те възприема заекът като този, който се грижи за него, или просто те търпи като котките, или те мрази, обича, безразлично му е. Нищо не показват очите му. Тия зайци, мислиш си, не бяха ли някакъв измислен символ на потентността, та и оттам символ на Плейбой. Защо така бързо се чукат тия зайци? И всичките ли го правеха? Или само белите? Или само декоративните? Или само тия за ядене? Или само дивите? Дали твоят заек има нужда от друг заек? Ще почнат ли веднага да се чукат, или ще се мразят един друг, ще се сбият? И пак ти става мъчно за глупавия заек. Толкова го съжаляваш вече, че се чудиш няма ли да умре, за да спре най-накрая да гледа в онази пуста точка, някъде отвъд. И си му сърдит, защото след разходката му вчера имаше щети – беше ти прегризал някакъв кабел. Цяло чудо, че не е умрял, но и с теб можеше да се случи нещо. Искаш вече да умре, да се отърве от мъките. Но не знаеш, че когато зъбите му станат достатъчно остри, и ти отново посегнеш да го погалиш, той ще те ухапе така здраво, че ще ти пусне кръв. И ще се опитваш да го махнеш от ръката си, но той ще е захапал вена и топлата кръв ще тече по бялата му козина, покрай безчувствените червени очи, които дори няма да мигнат. А зъбите са се забили така надълбоко, че се срещат някъде в ръката ти. Ледено остри са. И ти ще умреш от кръвозагуба. Защото заекът те обича.

(…)

Сега ще осъществим сексуален акт.

Речникът ми на чуждите думи от 1972г. обясняваше, че секс е полово сношение между мъж и жена. С кои полови органи се сношават и каква е целта на това начинание, речникът мълчеше. От едно научно-популярно филмче разбрах, че секс това е, когато пенисът на мъжа влиза във вагината на жената. Продължителност на акта не се споменаваше. Не обясняваха и редица други неща – вместимостта на вагината; кое колко може да расте и да се разширява; за твърдите и течните състояния; кога може да се спре актът наречен ‘секс’; ако се ползва уста, то все още ли говорим за секс; ако имаме вагина, проникване и предмет по избор, какво е това; ако имаме пенис, проникване и дупе, какво е това; ако имаме куче, чушкопек и вчерашен вестник, какво се случва?

Нито речникът, нито филмчето говореха за степента на доброволност. И при изнасилването има проникване на пенис във вагина, но никъде не се обясняваше дали сношението трябва да има доброволен характер или не е задължително условие. Щеше да е хубаво вагините да имаха врата, която да притежава свойството ‘заключване’. За да се пазят от нежелани нарушители. После тези прости заключалки щяха да се ъпгрейдват с аларми, кучета-пазачи, високи стени, и да стигнат чак до денонощно видео наблюдение с патрули и фейс-контрол. Представете си го отвътре. Вагините имат нужда от защита от външния свят. За да не влиза всякаква паплач с мръсните си ръчички, смърдящи усти, немити курове и съмнителни предмети с разнообразна форма, цвят и гуменост.

Но дори и такива системи на сигурност не биха предпазили вагина, чиято притежателка няма против в нея да се пъхат неща и крайници, докъдето успеят да влязат, няма против техният размер, форма и брой.

Но нека осъществим вече сексуалния акт. За целта – тази, неустановената, ще ни трябват скалпел, чисти кърпи, марля и леген с топла вода. Ще боли. Но не си носим обезболяващи. Тази дума я нямаше в речника ми на чуждите думи от 1972г., а аз му се доверявам изцяло. Следвам го буква по буква. Също там под ‘хомосексуализъм’ пише ‘мъжеложство’. И тази дума ми е непозната. Търся я в речника, но явно не е чужда. Не познавам всички думи в своя език. Аз съм само на 10 години. И имам само този речник да ми обясни света. ‘Хомосексуализъм’ вероятно е нещо политическо като ‘капитализъм’, или е свързано с френската история като ‘абсолютизъм’, или има общо с изкуството като ‘сюрреализъм’. Татко ми каза, че по наставките също се разбира какво означават някои думи. Но тези мъже и тези ложи какви са? Може да е партия на мъжете, или изкуство правено само от мъже. А може би това е обратното на феминизъм!

В една книга прочетох думата ‘ерекция’ и също погледнах в речника ми на чуждите думи от 1972г. ‘Когато мъжкият полов член се изпълни с кръв’ – това пишеше. Отново – никаква цел и посока. Защо се изпълва с кръв? Откъде идва тази кръв? Колко време трае? Еднократно действие ли е или състояние? Само на някои мъже ли се случва? По всяко време на годината ли? Айде, ‘мъжки полов член’ поне знам какво е.

И да се върнем към сексуалния акт. Със скалпела се реже, може и напосоки. Не се изисква предишен опит и вещина. Вагината търпи всичко. Дупето, устата, носът, ушите, ръцете също търпят всичко. И всякакви. Чистите кърпи са изискване, което статистиката сочи, че не се спазва винаги, така че, дори не знаем за какво се ползват. Тази мъдрост се е изгубила през вековете. Дори нашите баби са пропуснали да я съхранят и да я добавят към народната традиция. Марлята обаче има същественото значение да попива кръвта, за да не пречи по време на акта на срязване със скалпел. Ако вагината/дупето/устата и т.н. крещят, можете с марлята да прекършите този порив. Легенът с топлата вода, разбира се, служи за измиване на скалпела и ръцете, за да не засъхва кръв, която да пречи на разрезите да са по-дълбоки и по-болезнени.

И сексуалният акт е осъществен! Да почерпите!

Това не го пише в никой речник.

3 Коментари to “Щеше да е хубаво вагините да имаха врата”

 1. kuklowoda Says:

  текст – дете кафка – в оригинал – тук – http://pillsofdete.wordpress.com/
  визия – франц кафка

 2. dete Says:

  : ))))))))))

 3. hoffman Says:

  дете, думай ми „кръв“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: