Свиха името на София Ъндърграунд

41 Коментари to “Свиха името на София Ъндърграунд”

 1. kuklowoda Says:

  Руен Руенов,
  Основател и куратор на фестивал Sofia Underground
  12 май 2010

 2. хихи, интелектуален собственик

 3. kuklowoda Says:

  виж са и на мен няма да ми е особено приятно, ако някой тръгне да прави да кажем рамбо-13 cronicles – не, че някой, някога ще се зафърчи, де :))) – но в добавка – тия билети по 10 лева и 20 лева абонамент за няколко концерта. ясно, че е криза, ама е много инфантилно това 😀

 4. Yulia Says:

  Абе вие не сте в ред? КАто е интелектуален собственик, що не си е регистрирал името на фестивала и не му е направил лого, тогава да ходи да ми се пише собственик? РУенов е МОНОПОЛИСТ чисто и просто. И ако мисли че Червената къща му краде публиката и е стигнала дотам, е в голямо заблуждение. Да не говорим, че Sofia UNderground показваха в Червената къща мин. година прожекции и имаха лекции, тогава що го правиха там, нали се страхуват за публиката си?????Амбиент Анърхист могат да изпълняват където си желаят

 5. Yulia Says:

  Абе вие не сте в ред? КАто е интелектуален собственик, що не си е регистрирал името на фестивала и не му е направил лого, тогава да ходи да ми се пише собственик? РУенов е МОНОПОЛИСТ чисто и просто. И ако мисли че Червената къща му краде публиката и е стигнала дотам, е в голямо заблуждение. Да не говорим, че Sofia UNderground показваха в Червената къща мин. година прожекции и имаха лекции, тогава що го правиха там, нали се страхуват за публиката си?????Амбиент Анърхист могат да изпълняват където си желаят. Публиката на Червената къща е достатъчно интелигентна, за да разграничи единия фест от другия, вие какво си мислите, г-н Руенов? Това е частна институция и ценовата политика е нейно право, както Вие си финансирате събитията, така и ЧЕрвената къща е на САМОФИНАНСИРАНЕ, ако не знаете.

 6. Kotkata Says:

  Хаха, това ми прилича на спора за Пирин пее!!! Дали този в Сандански или на Предела бил истинският?? Ами Руен Руенов, ако мисли че името на фестивала е откраднато, да ги съди, ако има правните основания. Ако не, да замълчи, иначе е като ощипана госпожица??? Или ти стиска да направиш нещо, или само говориш- няма алтернатива!!!!

 7. kidolo Says:

  ама разбира се така е най-удобно – ние да си свием името защото не било регистрирано и най-вече явно защото носи известни дивиденти, да изцицаме каквото можем, пък после нека там ни съдят и пр. – публиката е интелигентна и ние я възпитаваме преди всичко нали така..

 8. Kotkata Says:

  Ами колкото и да ти е мъчно, е именно така – Червената къща възпитава публика, колкото и да е трудно. Може би това звучи болезнено за хората от Sofia Underground които не могат да преглътнат това, че тази година феста им няма да се състои и затова МОЖЕ БИ врещят като опарени че ЦКД им крадяло именцето???Това въпросно събитие ясно си е написано за тези които могат да четат, че е част от „Изкуство в безтегловност – свободна арт сцена 2010“. И какво – само заради разни скудоумни хора ЦКД трябва да си цензурира заглавията на събитията ли?? АЛООО Я СЕ ОСЪЗНАЙТЕ!!!! Нищо чудно Руенов с това обидно отношение – КОЕТО Е МНОГО БЪЛГАРСКО, НЯКАК СИ- нищо чудно действително да отблъсне публиката на НЕГОВИЯ фестивал

 9. някой тука сам си приказва

  не знам, мен интелектуален собственик ми се ветрей някак. собственик на кое? на две думи в определен ред? я ми разсмей патъците, дет се вика

 10. Kotkata Says:

  Всеки в тая страна е собственик на нещо, включително и на комплексите си, че някой ще му отнеме собствеността…

 11. всеки е някой, тва спор няма

 12. или поне му се ще някак

 13. или с две букви – ня!

 14. Kotkata Says:

  Интересно дали на Руенов ще му стиска да съди Червената къща и на какво основание след цялото перчене и публикуване в парцалчето, наречено „Новинар“ – явно само там са му приели статийката протест. Интересно какво ще предприемат тия дето се именуват Ъндърграунд. Ха да ги видим колко им стиска да са ъндърграунд.

 15. стоя и гледам. ъндърграунд хехе

 16. kidolo Says:

  ами сигурно ще манифестират лол

 17. хен Says:

  Добре, де, може двете думи да не са му интелектуална собственост, но не е ли неморално да заблуждаваш хората? Ония при чекистите като са толко печени, що не си измислят друго име?

 18. мда, що ня

 19. Kotkata Says:

  Хен, какво ще рече „неморално да заблуждаваш хората? Ония при чекистите като са толко печени, що не си измислят друго име?“. КОЙ/КОИ ЗАБЛУЖДАВАТ? Ти като влезеш в магазин и видиш мляко бор и мляко бор- чвор, не ти ли е ясно или трябва да ти се обяснява, че едното мляко с едната марка НЕ Е другото мляко с другата марка? ПУБЛИКАТА НЕ Е МАЛОУМНА- МОЖЕ ДА ВИДИ ЧЕ ЕДИНИЯ ФЕСТ НЕ Е ДРУГИЯ ФЕСТ!!!!и на сайта на Червената къща го пише вече за тия които не могат да проумеят. Заглавието за тези които са се вторачили в двете думи – ИМА И ТРЕТА ДУМА – CHRONICLES!!!!!!!

 20. Kotkata Says:

  http://mapto-on.blogspot.com/

  https://www.blogger.com/comment.g?blogID=5269496316059203478&postID=2362362194838972720

  Мислещите са си мислещи …. другите са ….хм……ъндърграунд…….
  Дори на собствения им сайт под собствената им публикация е ясно, че опитите да превърнат хората в малоумници нещо не минават…….
  Г-н Руенов, г-н Панчев, защо, както днес уверявахте, днес няма статия на Тома Марков в Новинар – може би и той се е наредил сред тези, които са осъзнали за какво иде реч?

 21. оригинал Says:

  Хайде сега Руен Руенов и Йово Панчев да погнат общината, защото строи софийското метро (Sofia Underground, на английски:) Жалки малки човечета, които явно не умеят да дочитат редовете до край. Това в ЧК се казва Sofia Underground CHRONICLES!!! дА НЕ ГОВОРИМ КОЛКО Е „ОРИГИНАЛНО“ ЗАГЛАВИЕТО „Sofia Underground“ – направо никой никога преди не е чувал по друг повод това словосъчетание… Абе много комплексар, много нещо!

 22. Kotkata Says:

  Знаят ли Руен Руенов и Йово Панчев, че Ambient Anarchist са свирили за пръв път в Червената къща 2004 година и 2005 г., много преди да вземат участие в София Ъндърграунд??? От сайта на Студио Даухауз става ясно, че групата взима участие в София Ъндърграунд едва 2007 г. Е ТОГАВА КОЙ КОИ ГРУПИ КРАДЕ??????

 23. Kotkata Says:

  Буря в чаша боза
  http://www.redhouse-sofia.org/BlogItem.aspx?id=13

 24. тук някой налази нещо и не ще да пуща 😀

  ще направя фестивал червената къща кроникълс

 25. Lady GArGA Says:

  Руен Руенов винаги си е бил един лапач на пишки и нищо повече.

 26. Какви страсти само.

 27. foxe Says:

  ъндерграунда в софия става само да го гледаш отстрани 😀

 28. kuklowoda Says:

  йово панчев много точно го е казал:
  „ако направя публичен дом с арт претенции „Червената къща“ няма да имам проблем с правата…“

 29. kuklowoda Says:

  ясно е, че амбиънт анархист са искали да привлекат публика включвайки София Ъндърграунд в името. ясно е, че щом се опре до „що не си е регистрирал името на фестивала“ вече става дума само за тъпотии и глупости. руенов не е скочил, кой знае колко остро на ЧК и co, просто посочва нещата и то повече от любезно такива, каквито са, в ответ се сипят „еврейски доводи“ за регистрации, анонимни никове му разправят, че „лапал пишки“ и прочее. анонимните нямат проблем с регистрацията, това е било винаги!

 30. kuklowoda Says:

  да оставим наистина, колко е комерсиално лайфстайл мисленето верно на „софийските ъндърграундъри“, предполагам придошли с прилива от провинцията, че не могат да измислят нещо свое, а само за да земат 10 или 20 лева праскат супероригиналното CHRONICLES накрая :)))) какъв ъндръграунд, какви пет лева – цели десет :))))))

 31. Kotkata Says:

  kuklowoda, виждаш само това което се пише по медиите – и не знаеш КОЛКО ОСТРО точно и с какъв тон Руенов е реагирал. И въобще не си обективен. Сигурно не знаеш дали и защо е отказал среща с Червената къща за изясняване, нали- не знаеш, щото четеш само каквото Руенов е написал. За бардака на с името Червена къща на Йово не коментирал – то може би това му е хрумнало да напише, като кандитатства за финансиране на СЪ. „ясно е, че амбиънт анархист са искали да привлекат публика включвайки София Ъндърграунд…… „- направи си труда преди да пишеш, де провериш амбиънт анархист ПЛЮС КОЙ още са свилири на ХРониките. Ще ти кажа да не се мориш – хора от Атмосферик феста. И какво – и ПУБЛИКАТА НА АТМОСФЕРИК ФЕСТА ЛИ КРАДЕМ??????? Те що не скочиха и ревнаха за това? „да оставим наистина, колко е комерсиално лайфстайл мисленето верно на „софийските ъндърграундъри“, предполагам придошли с прилива от провинцията……“ – това извинявай, може да го каже само един селянин за друг селянин!!! Впрочем ти от кое село си?

 32. kuklowoda Says:

  от софия
  мерси за информацията
  така и не разбрах, обаче, защо по дяволите им трябваше на тези хора да си включат София Ъндърграунд в заглавието, щом виждаш – какви проблеми създава това и какви дрязги или не можеха да го знаят предварително?!

 33. kuklowoda Says:

  защо не се кръстиха София Атмосферик Хроникълс, например 🙂

 34. Kotkata Says:

  Това което ти наричах създаване на проблеми, идва от параноята и уголеменото Его на една шепа хора, които врещят и се тупат по гърдите как някой ги окрал. Надали София Ъндърграунд биха искали и била допуснали да се самоцензурират – защо тогава карат другите да го правят? И ако ще си говорим за дрязги, може би е хубаво да пиша на Фандъкова как едно фестче използва името на София, за да си спечели публика и финанси от подопечното й ведомство? Или на Метрополитен София, че една група от хора използват името им – Sofia underground- Софийско метро? И откъде накъде ще окупират името „София“?? Що като са ъндърграунд, не си останат само ъндърграунд? Елементарно kuklowodе…… стига да помислиш малко…… От цявото врещене на РУен Реунов, което беше подхванато от шепа хора и НИКАКВА МЕДИЙНА ПОКРИТОСТ, и перчене как ще съди Червената къща не остана нищо……….. Ами сигурно са го знаели предварително, но все някой трябва да предизвика статуквото……..

 35. Kotkata Says:

  Не ви ли стана ясно на всички, че група музиканти участват в рамките на Изкуство в безтегловност, и си наричат ФЕСТИВАЛА ЗА ЕЛЕКТОАКУСТИЧНА МУЗИКА СОФИЯ ЪНДЪГРАУНД КРОНИКЪЛС???? ЩОТО ТАКА СА СИ РЕШИЛИ И СА СВОБОДНИ В ПРАВОТО СИ НА ИЗБОР.
  Хайде като ще си даваме идеи, R.I.P rambo 13 що не се прекръстят на V.I.P Robokop 55? Aми хайде като давате идеи да видим и как носите идеи….

 36. dittablack Says:

  хах, преди имаше Grobocop, така че нищо ново откъм идеи 😉 по-оригинални имена няма ли?

 37. ей трол, стига упорства

 38. kuklowoda Says:

  групата рамбо 13 няма защо да се прекръства, защото съществува под това име вече десет години, както и фестивала софия ъндърграунд. с всичко друго може да сме имали проблеми по време на съществуването си, но специално някои да претендира, че сме му използвали името не е било :)))
  „ЩОТО ТАКА СА СИ РЕШИЛИ И СА СВОБОДНИ В ПРАВОТО СИ НА ИЗБОР“ –
  еми ок – организаторите на SU са решили, че са ощетени и това не е морално, поради подобна свобода и разбира се, поне за мен – не само 🙂
  няма смисъл да дъвчем нещата повече, експонирахте гледната си точка, за което благодаря, защото ми беше интересно, в крайна сметка всеки избира, кое е приемливо и кое – не. има две гледни точки, всеки решава сам за себе си, кое – какво е. едва ли имаме за цел да стигнем до „обща обективна истина“ 🙂

 39. Kotkata Says:

  Ами и аз си мисля, че си губим времето тук – целият този дебат е „дебат“ който се разиграва и интересува между 4 и 6 човека….
  както вече се каза – Буря в чаша боза

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: